Sukses


15 Contoh Soal Bahasa Inggris Passive Voice dan Kunci Jawabannya

Bola.com, Jakarta - Passive voice adalah suatu bentuk kalimat di mana subjek dari kalimat tersebut menerima aksi atau pengaruh dari kata kerja, tidak melakukan aksi.

Biasanya, passive voice digunakan saat subjek dari kalimat tidak penting atau tidak diketahui, atau saat penulis ingin fokus pada objek dari kalimat tersebut.

Dalam passive voice, kata kerja "to be" digunakan sebagai kata bantu dan kata kerja bentuk ketiga (past participle) digunakan sebagai kata kerja utama.

Maka itu, passive voice sering digunakan dalam laporan, berita, atau situasi formal lainnya.

Dalam penggunaan sehari-hari, penting untuk memahami passive voice agar dapat menggunakan kalimat yang tepat dan menghindari kebingungan dalam komunikasi.

Bagi kamu yang sedang mempelajari dan ingin mengasah pengetahuan tentang passive voice, kamu bisa coba mengerjakan contoh-contoh soalnya di bawah ini.

Berikut 15 contoh soal bahasa Inggris passive voice dan kunci jawabannya, Rabu (21/2/2024).

2 dari 5 halaman

Contoh Soal Bahasa Inggris Passive Voice

1. "We'll be visiting our grandmother next week." What is the passive form of this sentence?

A. Our grandmother will be being visited by us next week.

B. Our grandmother will be visited by us next week.

C. Our grandmother would be visited by us next week.

D. Our grandmother would be being visited by us next week.

 

2. We can see many beautiful paintings in this exhibition. They were ... by a famous Indonesian painter.

A. Painting

B. Painted

C. Paint

D. Be Painting

 

3. The teacher always asks the homework ... by the students at home.

A. Is made

B. Is making

C. To make

D. To be made

 

4. Two tents for our camping would ... by my mother.

A. Being bought

B. Been bought

C. Be bought

D. Bought

 

5. "The important email has been sent by my secretary." What is the active form of this sentence?

A. My secretary was sending the important email.

B. My secretary has sent the important email.

C. My secretary is sending the important email.

D. My secretary has been sending the important email.

3 dari 5 halaman

Contoh Soal Bahasa Inggris Passive Voice

6. Jupiter's four moons ... through a telescope by Galileo.

A. Were first viewed.

B. First viewed.

C. Had been first viewed.

D. Were being first viewed.

 

7. "They visited grandmother." Its passive voice version is ...

A. Grandmother was visited by them.

B. Grandmother were visited by them.

C. Grandmother is visited by them.

D. Grandmother are visited by them.

 

8. "They translated some old documents last week." What is the passive form of this sentence?

A. Some old documents are translated by them last week.

B. Some old documents have been translated by them last week.

C. Some old documents were being translated by them last week.

D. Some old documents were translated by them last week.

 

9. "A well known architect is designing our new office." The passive form of the above sentence is, "Our new office ... by a well known architect."

A. Design

B. Designed

C. Be designing

D. Is being designed

 

10. They canceled all flights because of fog. The passive form of the sentence is, because of fog ...

A. All flights had canceled.

B. All flights were canceled.

C. All flights have been canceled.

D. They be canceled.

4 dari 5 halaman

Contoh Soal Bahasa Inggris Passive Voice

11. Aurduri Bridge ... (1) in 1990 and it ... (2) by President Soeharto. It's located in Jambi Province. Complete the sentence above using the passive voice.

A. Is, built

B. Will be, built

C. Were, built

D. Was, built

 

12. Andi: Do you know where my pen is?

Bayu: Your pen is being used by John

Andi: May I borrow your pen?

Bayu: I'm sorry my pen has been lost.

The passive voice in the dialog above is ...

A. Do you know where my pen is?

B. Your pen is being used by John

C. May I borrow your pen?

D. I'm sorry my pen has been lost.

 

13. "Mother cooks rendang in the kitchen." Its passive voice version is ...

A. Rendang was cooked by mother in the kitchen.

B. Rendang were cooked by mother in the kitchen.

C. Rendang is cooked by mother in the kitchen.

D. Rendang are cooked by mother in the kitchen.

 

14. "Artikel-artikel dikumpulkan oleh ayah." Bentuk passive voice dalam bahasa Inggris ialah ...

A. Articles are collected by father.

B. Articles are collect by father.

C. Articles is collected by father.

D. Articles is collect by father.

 

15. "Kue dipanggang oleh ibu." Bentuk passive voice dalam bahasa Inggris ialah ...

A. The cake was baked by mother.

B. The cake was bake by mother.

C. The cake was boiled by mother.

D. The cake was boil by mother.

5 dari 5 halaman

Kunci Jawaban

1. A

2. B

3. D

4. C

5. B

6. A

7. A

8. D

9. D

10. B

11. D

12. B

13. C

14. A

15. A

 

Dapatkan artikel contoh berbagai tema lain dengan mengeklik tautan ini.

Video Populer

Foto Populer